Stav nemocnice s novým vedením je po roku a pol stabilizovaný

21.04.2008 Svidník

Svidník 21. apríla (TASR) - Nemocnica s poliklinikou arm. gen. L. Svobodu, nezisková organizácia, má po roku a pol svojho fungovania vyrovnané hospodárenie.
\"Uplynulý rok možno právom nazvať rokom stabilizácie. Vyrovnané hospodárenie nám dáva ďalší priestor na riešenia investícií v akútnych oblastiach, hlavne v oblasti nemocničnej techniky a špecializovaných zdravotníckych zariadení, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ a konateľ nemocnice Miroslav Melo. Dodal, že hlavným cieľom pri stabilizácii zariadenia bolo zefektívnenie činností špecializovaných oddelení, centrálne nákupy, prehodnotenie energetického systému v nemocnici a pod. Nové vedenie zároveň zhodnotilo stav zdravotníckej techniky a realizovalo viacero výberových konaní - na nákup ventilačnej techniky či anestéziologických prístrojov. \"Spravili sme prieskum trhu na zabezpečenie nevyhnutného hardvéru a softvéru, potrebného pre funkčnú sieť celej nemocnice, čím dôjde k zefektívneniu a zrýchleniu práce a informovanosti jednotlivých oddelení, \" doplnil Melo. Súčasťou stabilizácie nemocnice bolo aj odstavenie ubytovne, ktorá je súčasťou areálu nemocnice, od centrálneho tepelného zdroja a zabezpečenie vlastného vykurovania.
Za rovnako dôležité označil Melo aj projekt rekonštrukcie gynekologického oddelenia a posilnenie odborného personálu mladými lekármi. V nemocnici tiež zaviedli nový odmeňovací systém a zvýšili mzdy v priemere o osem percent.
\"Nemocnicu sme prevzali s pohľadávkami a záväzkami z predchádzajúceho obdobia, čím sa stala nedôveryhodným partnerom pre dodávateľov a keďže sa do nej neinvestovalo, stratili postupne záujem o spoluprácu s ňou firmy so špecializovanou technikou a zdravotným materiálom. Našťastie je to však už minulosťou, \" doplnil Melo
Nemocnica si pripomenula v uplynulom roku 60. výročie svojho vzniku a v tomto roku oslávila 30. výročie vzniku oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny.
Nemocnicu vo Svidníku, ktorá ukončila svoju činnosť 31. októbra 2006, spravuje od začiatku novembra toho istého roka nezisková organizácia Nemocnica arm. gen. L. Svobodu Svidník, n.o. Jej zakladateľom je spoločnosť Spoločné zdravotníctvo, a.s. Táto spoločnosť je spoločným podnikom Prešovského samosprávneho kraja (34 percent) a spoločnosti Svet zdravia .a.s, (66 percent), ktorý je súčasťou skupiny J&T. Nemocnica disponuje 235 lôžkami.
 

Vyberte región